נהניתם מהאתר? האתר הועיל לכם ותרצו לתרום?
הנך כאן: דף הבית / המלצה - לא להעביר / שמפו מסרטן (Sodium Laureth Sulfate)

שמפו מסרטן (Sodium Laureth Sulfate) (המלצה - לא להעביר)

ההסבר:

חיפוש אחר Sodium Laureth Sulfate באתר snopes.com העלה שמכתב ההפחדה הזה מסתובב כבר משנת 1998. הוא מכיל שמץ קטן מאד של עובדות נכונות והרבה שטויות. אכן, ה SLS הוא חומר מגרה את העור, אבל לא מסוכן, ובטוח שלא מסרטן.

המקור:

דו"ח בריאותי
"בדקו את המרכיבים הרשומים על בקבוקי השמפו שלכם, וראו אם הם מכילים מרכיב הנקרא Sodium Laureth Sulfate, (נתרן לאורת סולפט) או Sodium Lauryl Sulfate (נתרן לאוריל סולפט), או בקיצור SLS.
מרכיב זה נמצא במרבית בקבוקי השמפו, והיצרנים משתמשים בו מכיוון שהוא מייצר הרבה קצף ומחירו זול.
אבל, העובדה היא ש – SLS משמש לקרצוף רצפות במוסכים. הוכח שמוצר זה עלול לגרום לסרטן במרוצת הזמן, וזו איננה בדיחה. כאשר נודע לי הדבר חזרתי לביתי ובדקתי את בקבוקי השמפו שלי ושל ילדי – בכולם נמצא מרכיב ה - SLS.
המרכיב הראשון הרשום בין המרכיבים (דבר המעיד על כך שהוא המרכיב הנפוץ ביותר באותו מוצר) במוצרים של "קלירול" (Clairol’s Herbal Essences) הוא Sodium Laureth Sulfate. התקשרתי לחברה היצרנית ואמרתי להם שהמוצרים שלהם מכילים חומר אשר יגרום לאנשים לחלות במחלת הסרטן. הם ענו לי: "כן, אנחנו יודעים על כך, אבל איננו יכולים לעשות דבר בקשר לכך מכיוון שאנחנו צריכים מרכיב זה בכדי לייצר קצף. דרך אגב, גם משחת השיניים של קולגייט מכילה SLS בכדי לייצר את בועות הקצף", הם אמרו והבטיחו לשלוח לי חומר על כך.
מחקרים הראו שבשנות ה – 80, הסיכוי לחלות בסרטן היה 1 מתוך 8,000, ואילו כעת בשנות ה- 90, הסיכוי לחלות הוא 1 מתוך 3, ודבר זה חמור ביותר.
לכן, אני מקווה שתיקחו מכתב זה ברצינות ותעבירו אותו לכל האנשים שהנכם מכירים, בתקווה שנפסיק "לספק" לעצמנו את וירוס הסרטן."
SLS הוא דטרגנט גס מאד, וכאשר הוא בא במגע עם העור הוא עלול לגרום לדלקות עור, לאובדן שיער, לעצירת שתן, ונזק אפשרי להתפתחות העיניים אצל ילדים קטנים.

מהו SLS ?
בתעשייה משמש חומר זה למטרות הבאות:
1. כמנקה רצפות במוסכים.
2. כמסיר שומן ממנועים.
3. דטרגנט לרחיצת מכוניות.
הדאגה הגדולה ביותר של מדענים רבים מתרכזת ב – SLS. דטרגנט שנמצא בערך ב – 90% ממוצרי השמפו המסחריים, כולל שמפו לתינוקות "אל-דמע".
מחקרים שנעשו מראים כי תכשירי שמפו המכילים חומר זה עלולים לעכב ריפוי, ואף מונעים התפתחות נאותה של עיני ילדים. ילדים מתחת לגיל 6 פגיעים במיוחד למגע עם חומר זה וחשופים להתפתחות בלתי תקינה של העיניים (מתוך תמצית דו"ח מחקר למניעת עיוורון).
SLS- עלול לגרום לקטרקט אצל מבוגרים ולעכב ריפוי פצעים על-פני השטח של קרנית העין.
SLS- מצטבר בלב, בכבד, בריאות ובמוח ועלול לגרום לתפקוד לקוי של איברים אלה.
SLS - עלול לגרום להיפרדות שכבות העור ולחספוס גס שלו.
SLS - גורם להפרעות בתפקוד של המערכות הביולוגיות של העור.
SLS - חומר ניקוי צורב אשר למעשה מאכל את זקיקי השיער (הגומות בעור שמתוכן צומחות השערות) ופוגע ביכולתם להצמיח שיער.
SLS - משמש דרך שיגרה במחקרים רפואיים כדי לגרות בכוונה את העור במגמה לבחון את השפעתם של חומרים אחרים. המחקר החדיש מוכיח שוב ושוב שמרכיבים רבים המשמשים כחלק מתכשירי היופי לטיפוח אישי אינם טובים לגוף, לעור או לשיער.

תגובה אחת

  1. זהו שקר גס ודיסאינפורמציה בזדון

    סודיום לאוראט סולפאט אינו SLS כמו שכתבת, אלא SLES ומכאן טעותך המטעה את מסקנותיך שאינם כפי המציאות, כמתואר בהמשך; ׁ
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_laureth_sulfate

    עיקר הממצא שהחומר הנ"ל SLES , המצוי במרבית מוצרי ההיגיינה האישית והקוסמטיקה, הוא חומר בטוח בריכוזו המותר למטרות הנ"ל ואף אינו מסרטן לפי הידוע עד כה, גם ע"פ ה American Cancer Society .

    SODIUM LAURETH SULPHATE (SLES)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_laureth_sulfate

    Not to be confused with Sodium lauryl sulfate. (=SLS)

    Sodium laureth sulfate, or sodium lauryl ether sulfate (SLES), is a detergent and surfactant found in many personal care products (soaps, shampoos, toothpaste etc.). SLES is an inexpensive and very effective foaming agent.(= ס.ל.אי.ס. ממיס שומן ופעיל שטח,מאד יעיל ביצירת קצף בהרבה מוצרי נקיון אישי,שיניים וקוסמטיקה)

    Toxicology (=(רעילות
    SLES is considered safe at the concentrations used in cosmetic products.(ס.ל.אי.ס. נחשב בטוח בריכוזו במוצרי קוסמטיקה)

    Carcinogenicity (=מסרטניות)
    Toxicology research by the OSHA, NTP, and IARC supports the conclusions of the Cosmetic, Toiletry, and Fragrance Association (CTFA) and the American Cancer Society that
    SLES is not a carcinogen (= ס.ל.אי.ס אינו חומר מסרטן)

מדיניות פרסום תגובות באתר

  • מטרות התגובות באתר: להוסיף מידע להסבר, להסכים או לחלוק על המידע שבהסבר או בהמלצה.
  • אם ברצונכם להתלונן על האובייקטיביות של האתר, קראו קודם את הדף אתר זה אינו אובייקטיבי
  • התגובות מתפרסמות רק לאחר אישור
  • אין הבטחה שהתגובות יאושרו
  • ישנה אפשרות שתגובות יעברו עריכה לפני הפרסום
  • התגובות צריכות להיות קשורות למכתב או להסבר
  • לא יתפרסמו תגובות שאינן מכבדות את כותבי התגובות ואת הקוראים.

מה יש לך לתרום?

כתובת הדואל שלך לא תוצג. שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top