ההסבר:
קראתי בוויקיפדיה. בשום מקום בערך על aflatoxin לא כתוב שהפטריות האלה גדלות על מוצרי מזון מוכנים. הפטריות האלה מופיעות בעיקר בגידולים בשדה עצמו או בשלב האיכסון של מוצרים חקלאיים כגון גרעינים, בוטנים וכו'.עדכון: להלן מכתב שקיבלתי מאחת מקוראות האתר.
חנן שלום,
ברצוני להוסיף לך קצת מידע בנושא שבנדון. המצגת אכן טועה ומטעה וכוללת אי דיוקים רבים (בלשון המעטה) כמו - העובש איננו פטריה חד תאית, סוכר איננו מצע גידול נוח לגידול עובשים, וגם הבהלה מיותרת.
העובש הנפוץ על לחם ומוצרי מזון אחרים הוא במרבית המקרים מסוג Aspergillus niger שנחשב בלתי מסוכן (למעט אנשים רגישים במיוחד וכו'). יש מינים אחרים של עובשים כמו Aspergillus flavus ו- Aspergillus parasiticus אשר מייצרים רעלנים (Aflatoxins) ואכן נחשבים מסוכנים לבריאות.
עובשים אלו אופייניים לבוטנים, תירס ומקורות אחרים (כמו שכתבת בעיקר בשלב הגידול או האחסון) והבעיה היא שלצרכן קשה לראות או לזהות אותם. אבל - נדיר למצוא עובשים אלו על לחם או מוצרים דומים.
בברכה,
(השם שמור במערכת) Ph.D.
מהנדסת מזון וביוטכנולוגיה
המקור:
מסתובבת מצגת שמתחילה כך : "לא האמנתי כשקראתי – אתם מוזמנים לבדוק בויקיפדיה,או להאיר את עיני ממקורות נוספים (תראו בהמשך), אייל. רובנו לא אוכלים לחם עבש... אבל לפעמים, אולי בלי לשים לב משתרבבת נקודה ירקרקה. או לחסרי האמצעים שבינינו – שאולי מוציאים את הנקודה ואוכלים את השאר... שימו לב טוב טוב!!! זה נכון גם לתפו"א לפירות...
אז הנקודה הירקרקה הזו של עובש. מכילה פטריות חד תאיות ממשפחת ה - ASPERGILLUS אלא שהפטריות האלו, ובמיוחד Aspergillus flavus ן- Aspergillus parasiticus. מפרישות חומר תמים לכאורה הנקרא אפלאטוקסין (aflatoxin) החומר הזה הנו קרצינוגן חזק במיוחד, כלומר חומר מסרטן פעיל ביותר!!"
ומה עם הגבינות רוקפור ודומיהן?האם הצרפתים הפסיקו לאכול גבינות אלו?
לידיעתך
https://www.fsis.usda.gov/wps/wcm/connect/a87cdc2c-6ddd-49f0-bd1f-393086742e68/Molds_on_Food.pdf?MOD=AJPERES