ההסבר:
האתר Snopes דיווח על המכתב הז כבר בשנת 2006. Microwaved Water - See What It Does To Plantsמישהו החליט לתרגם את המכתב לעברית ובימים אלה הוא התחיל להסתובב בישראל.
עורכי אתר Snopes חזרו על הניסוי והפעם הצמחים שהושקו במים שחוממו במיקרוגל לא מתו.
הטענות שבמכתב לא סבירות מבחינה מדעית. לדוגמא, קרינת המיקרוגל משפיעה רק על מולקולות המים ולא על המולקולות האחרות ולכן לא יוצרות תרכובות רדיוליטיות.
המקור:
פרויקט שהוצג ביריד המדעבפרויקט זה היא לקחה מים מסוננים וחילקה אותם לשני תצורות
אחת הורתחה במיקרוגל והשנייה הורתחה בסיר.
אחרי הקירור היא השתמשה במים להשקות שני עציצים
היא חשבה כי המבנה או באנרגיה של המים עלול להשתנות בחימום במיקרוגל
כפי שהתברר, אפילו היא נדהמה לראות את ההבדל, לאחר מספר ניסויים של חברי הכיתה שלה הם קיבלו את אותה תוצאה.
זה כבר ידוע במשך כמה שנים שהבעיה אינה נמצאת רק בקרינה , אלא איך המיקרוגל משחית את ה-DNA במזון, כך שהגוף לא יכול לזהות אותו.
מיקרוגלים אינם פועלים בדרכים שונות על חומרים שונים. מה שאתה מכניס במיקרוגל סובל את אותו הליך ההרסני . מיקרוגלים מתסיס מולקולות וגורם להן לנוע מהר יותר ויותר. תנועה זו גורמת לחיכוך אשר משפיע על מבנה החומר . זה התוצאות ויטמינים, מינרלים נהרסים, חלבונים נוצר חומר חדש בשם תרכובות radiolytic, דברים שלא נמצאים בטבע.
אז הגוף עוטף אותו בתאי השומן להגן על עצמ מהמזון המת או שהוא דוחה אותו מהר. תחשבו על כל האמהות המחממות חלב במכשירים "הבטוחים". מה לגבי האחות המחממת לחולה עירוי ובטעות הוא הרג אותו כאשר הדם נכנס מת. אבל כולם אומרים שזה בטוח. ההוכחה ההפוכה היא בתמונות של צמחים חיים מתים!
כל הכבוד לאתר גיליתי אותו בהמלצת חבר אחרי שקבלתי את מכתב המיקרו
אאמץ אותו ואמליץ לאחרים
כמובן שחשוב לזכור שלמים אין ד.נ.א ובמים מזוקקים (כמו בניסוי שהוצג כאן) אין ויטמינים, מינראלים או חלבונים ולכן גם אם המסקנה שהוצגה כאן נכונה, וגם אם לא היה שום גורם חיצוני, נוסף שפגע בצמח, עדין המסקנה מנותקת לחלוטין מהניסוי.
תודה, חנן, על האתר המעולה.
אני כבר שנים מפנה אליו במסגרת קורסים שאני מלמדת (על מידענות באינטרנט ועוד).
הכתבה הזו באופן ספציפי תיכלל בחומר ההוראה השנה, כטיזר לנושא של מחקר ברפואה משלימה (במסגרת קורס אוניברסיטאי בסיעוד).
המשך בפעילות המבורכת!
הערה על תגובה מס' 2:
בניסוי מדובר במים שעברו סינון (filtration, במקור), ולא במים מזוקקים (באנגלית distilled). מים שעברו סינון כן יכולים להכיל חומרים שונים שאינם רק H2O (זה תלוי בסוג המסנן), אבל יכול להיות שלא יכילו חלבונים (שוב, תלוי באיזה מסנן השתמשו).