ההסבר:
הדוגמה שנבחרה לפתיחת הסרטון אינה מבוססת על מקרים ידועים אלא על השערה שישנה אפשרות שקודים במסעדות עלולים להיות זדוניים. יצרתי קשר עם חברת Wizer והם לא סיפקו לי מידע משכנע שאכן היו אירועי זיוף קודים במסעדות. קיים דו"ח של הארגון BBB האמריקאי המזהיר מפני אפשרות כזו אולם גם הוא לא מספק עדויות שמקרים כאלה אכן קרו. קראתי דיונים על אפשרות זיוף קודים במסעדות וההסכמה היתה שהסבירות לכך נמוכה מאוד.כמו תמיד, אני מציע לא להיבהל ולא להבהיל, בייחוד לא בקשר לשימוש ב QR Code במסעדות. שימו לב שהם נמצאים על שלט או תפריט שנראים רשמיים ואל תחששו להשתמש בהם.
QR Code הוא טכנולוגיה שימושית וכמו כל טכנולוגיה ישנן אפשרויות לנצל אותה לרעה. כדאי לשים לב להקשר שבו מוצג הקוד ולשים לב לאן הקוד לוקח אתכם.
המקור:
מסתובב סרטון של חברת Wizer המזהיר מפני קודי סריקה המוכרים יותר כ QR Code.הסרטון מתחיל באזהרה מפני קודים במסעדות שמישהו יכול להחליף אותם בקוד זדוני.
בהמשך הסרטון מוסברות הסכנות בקודים כאלה והמלצות כיצד להשתמש או לא להשתמש בהם.
במסעדות דווקא סביר שמישהו ישים לב שקוד QR בתפריט השתנה (גם לא ברור איך אפשר לעשות את זה – לגזור ולהדביק?)
במודעות ברחוב לעומת זאת צריך לחשוד.
מומחה סייבר שדיברתי איתו אמר לי שזה נכון בכללי, למרות שכל תוכנת סריקת קוד תראה את הקישור על המסך ורק אם תקיש עליו הוא יפנה אותך לאתר, אסור להשתמש בתוכנה שקוראת את הקוד וישר מעבירה אותך לאתר.