ההסבר:
האימייל הזה מעצבן אותי מכמה בחינות. דבר ראשון (וזה משהו שלא רואים כאן באתר) הוא נשלח באותיות אדומות גדולות. כאילו זה הדבר הכי חמור וחשוב ודחוף והיסטרי. כן, היסטרי זו המילה הנכונה לתאר את המכתב הזה. וגם הפניה בלשון נקבה. גברים? לא במטבח. בנוסף לכך, אין שום קישור לאיזה שהוא מקור מידע נוסף שמחזק את הטענה שליטר שמן מזהם מיליון ליטרים של מים. או שמיליון ליטר מספיקים לאדם במשך 14 שנה. בדקתי קצת וגיליתי שהבעיה העיקרית בשפיכת שמן בישול לביוב היא גרימת סתימות בצינורות הביוב. מה שבסופו של דבר גורם להצפות או להתבקעות צינורות הביוב. ואלה גורמים לזיהום.עדכון: קיבלתי את המידע הבא מד"ר רננה אילן, מרכזת חינוך והסברה, המשרד להגנת הסביבה: מבירור שערכתי עם גורמים מקצועיים במשרד, עלה שהטיפול הנכון ביותר בשמני מאכל משומשים הוא מיחזור. ברוב המסעדות/ פלאפליות וכד' יש מיכלים לשמן למיחזור. אם בכל זאת זורקים – עדיף אכן, כמאמר הדוא"ל שהופץ, לזרוק לאשפה ולא לביוב, כיוון ששמנים שמגיעים למט"ש (מכון טיהור שפכים) מזיקים לפעילותו, יותר משמזיקים שמנים שמגיעים לאתר ההטמנה לפסולת מעורבת ומטופלים שם. מעבר לכך – ברמה הביתית, שמן עשוי לסתום את צינורות הביוב.
המקור:
את יודעת איך להשליך את השמן שהשתמשת כדי לבשל?את יודעת איפה לזרוק את השמן של הטיגון או כל אוכל שטגנת בשמן שעשית בבית?
יכול להיות שאת יודעת, אך תמיד טוב וחשוב להפנים מידע כמו זה שאני שולחת.
אף אם לא נטגן הרבה, כשאנחנו עושים את זה, בדרך כלל אנחנו זורקים את השמן המשומש בביוב של כיור המטבח או האסלה, נכון?
מה שאני שולחת עכשיו התגלה כאחת הטעויות הנפוצות שאנו עושים.
למה אנחנו עושים את זה? פשוט מפני שאף אחד לא הסביר לנו איך לעשות את זה בצורה מתאימה. היות וכך, הדבר הנכון שאנחנו יכולים להמליץ לעשות כאן זה:
1. לחכות, כן, לחכות, אף אם זה יקח קצת יותר זמן, שהשמן שהשתמשת התקרר.
2. לשפוך את שאריות השמן בתוך בקבוק פלסטיק (כמו בקבוק קוקה קולה או אחר)
3. לסגור את הבקבוק ולשים אותו באשפה הרגילה.
ליטר שמן שנשפך לכיור פוגע במיליון ליטרים של מים!!!!!!!!!!!
זו כמות מספקת לצריכת מים של אדם אחד ל-14 שנים.
כולנו צורכים מים!
כששלחנו הודעת שרשרת שמטרתנו להגיע לכמה שיותר אנשים שיהיו מודעים לתוכנה וגם יפעלו כדי לשמר את המים של כולנו.
זה תלוי בנו לשמר עשרות מיליוני ליטרים של מים. הבה נשמר את העולם שלנו, לא עבורי ולא עבורך, עבור ילדינו, הבה נהיה חברה אחראית, בואו נתחיל היום.
מסר זה מיועד לכל אחד מאתנו. אנחנו יכולים לעזור לשמר את הכוכב שלנו עם קצת מודעות.
תודה על נכונותך לקחת חלק בעברת מייל זה.
לכאורה, שמן צף על פני המים ולא יזהם אותם, אך לאורך זמן ייתכנו תהליכי פירוק והיווצרות משקעים שכן יתערבבו עם המים, במיוחד כשמדובר במערכת בעלת זרימות מרובות כמו מערכת הביוב, שם השמן נצמד ללכלוך אחר, כבד יותר, ואז קשה להפריד אותו ע"י הצפה.
בכל אופן, מקור הטענה הוא לעניין OIL במובן של נפט, והאמירה היא שאם נמהל נפט במים ביחס של אחד למיליון וננסה לשתות את המים האלה – האף שלנו יזהה את הריח של הנפט במים.
בכל אופן, ההמלצה להימנע משפיכת שמן לביוב היא נכונה, וככלל כדאי לנסות להמעיט ככל הניתן בהשלכת חומרים ופסולת כלשהי לביוב – כמה שפחות מלחים וחומרי ניקוי, כמה שפחות נייר טואלט (אותו יש לזרוק לפח!), חומרי הדברה וחומרים אורגניים (להימנע מטוחני אשפה!).