נהניתם מהאתר? האתר הועיל לכם ותרצו לתרום?

לכל התכנים באתר בנושא נגיף הקורונה

הנך כאן: דף הבית / המלצה - לא להעביר / מרגרינה כנגד חמאה

מרגרינה כנגד חמאה (המלצה - לא להעביר)

ההסבר:

אוסף של שטויות שעוטפות כמה עובדות נכונות וכמה עובדות חסרות. לדוגמה, במרגרינה אין כולסטרול ובחמאה יש. והקשר לפלסטיק? לא יכול להיות. מרגרינה עשויה משמנים מהצומח ולכן היא מאד מאד רחוקה מפלאסטיק שעשוי במקור מנפט. לקריאה נוספת (באנגלית) The Butter Truth.

המקור:

מרגרינה נוצרה כדי להשמין תרנגולי הודו. כשהיא הרגה את תרנגולי ההודו, האנשים שהשקיעו את כל כספם במחקר רצו החזר ולכן חשבו בצוותא מה ניתן לעשות עם המוצר הזה כדי לקבל את כספם בחזרה. זה היה חומר לבן שלא משך אנשים לאכול ולכן הוסיפו צבע צהוב ומכרו לאנשים במקום חמאה.
איך זה נשמע לכם? וכך הם המציאו גם טעמים שונים.

האם את יודעים מה ההבדל בין מרגרינה וחמאה?

* לשניהם אותה כמות קלוריות.
* בחמאה יש מעט יותר שומן רווי – 8 גר' לעומת 5 גר' במרגרינה.
* אכילת מרגרינה עלולה להעלות את שיעור מחלות הלב אצל נשים ב-53% לעומת אכילת חמאה, לפי מחקר עדכני של המרכז הרפואי בהרווארד.
* אכילת חמאה מעלה קליטת חומרים מזינים במזון.
* לחמאה יש יתרונות תזונתיים רבים בעוד שלמרגרינה רק אחדים משום שמוסיפים אותם.
* טעם החמאה טוב יותר משום שהוא מחזק טעמים של מזונות אחרים.
* החמאה קיימת מזה מאות בשנים ואילו המרגרינה פחות מ- 100 שנה.

וכעת .... למרגרינה:
* יש לה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס) הגורמות ל-פי 3 סכנה למחלות לב, מעלה את רמת הכולסטרול הכללי וה- LDL .
* מוריד את ה- LDL (הכולסטרול הטוב).
* מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן, מוריד את איכות חלב אם, מוריד את תנגודת המערכת החיסונית, ומוריד את תגובת האינסולין.

והנה עובדה מזעזעת............והכי מעניינת....
המרגרינה רחוקה במולקולה אחת מלהיות פלסטיק!

עובדה זו מספיקה לי כדי שאמנע ממרגרינה כל חיי ולכל פריט שהוא הידרוגני .( שמוסיפים לו מימן, כדי לשנות את מבנה המולקולה של החומר) אתם יכולים לנסות זאת בעצמכם. השאירו חפיסת מרגרינה בחצר ביתכם במקום מוצל.תראו מספר דברים: אין זבובים , אפילו הברחשים המטרידים הבאים לפירות לא מתקרבים לזה. (זה אמור להביע משהו). זה לא מתקלקל או מסריח כי אין בזה חומרים בעלי ערך תזונתי, כלום לא יגדל על זה, אפילו האורגניזמים הזעירים לא מוצאים את זה כבית גידול. מדוע?
כי זה כמעט פלסטיק. האם הייתם רוצים להמס את קופסת הפלסטיק (טאפרוור ) שלכם ולמרוח אותה על הטוסט שלכם?

2 תגובות

  1. המרגרינה רחוקה במולקולה אחת מלהיות פלסטיק!

    שטות מוחלטת.

    גם הפחמן הדו חמצני שאנו פולטים בנשימה רחוק רק אטום(!!!) אחד מפחמן חד חמצני שהו רעיל ביותר.

    כתיבת המשפט על המרגרינה והפלסטיק מראה על חוסר ידיעה כל שהיא בביוכימיה. לעיתים יש הבדל של אטומים בודדים בין חומר מועיל, או לא מזיק לבין רעל חזק.

  2. נראה לי שיהיה מתאים להתחיל עם המידע הזה לפני הכל:

    המרגרינה הומצאה על ידי הכימאי הצרפתי היפוליט מורי, שנענה לאתגר שהציב נפוליאון השלישי (אחיו של הקיסר נפוליאון) – למצוא תחליף זול וזמין לחמאה.

מדיניות פרסום תגובות באתר

  • מטרות התגובות באתר: להוסיף מידע להסבר, להסכים או לחלוק על המידע שבהסבר או בהמלצה.
  • אם ברצונכם להתלונן על האובייקטיביות של האתר, קראו קודם את הדף אתר זה אינו אובייקטיבי
  • התגובות מתפרסמות רק לאחר אישור
  • אין הבטחה שהתגובות יאושרו
  • ישנה אפשרות שתגובות יעברו עריכה לפני הפרסום
  • התגובות צריכות להיות קשורות למכתב או להסבר
  • לא יתפרסמו תגובות שאינן מכבדות את כותבי התגובות ואת הקוראים.

שימו לב! אם תרצו לשלוח לי שמועה כדי שאבדוק אותה, התגובות הן לא המקום.

הקליקו כאן לדף צרו קשר

מה יש לך לתרום?

כתובת הדואל שלך לא תוצג. שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top