ההסבר:
"לפי הכתבה מבית חולים הופקינס"? איזו כתבה? איזה בית חולים? מי כתב? אז ככה. הקלדתי בגוגל את המשפט הראשון שהופיע במכתב ה"מקורי" באנגלית No plastics in microwave והשורה הראשונה בתוצאות החיפוש היא הדף באתר Snopes המזים את המכתב. באותו דף יש גם הפניה לדף באתר של בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת ג'ון הופקינס שמכחיש את העובדה שהם אחראים באיזו שהיא צורה למכתב הזה, למידע שבו ולנכונות המידע.המקור:
לקרוא ולהעביר לכל מי שיקר לכם והבריאות שלו חשובה לו.לפי הכתבה מבית חולים הופקינס בפלסטיק יש חומר שנקרא דיוקסין.
הדיוקסין משתחרר בחימום במיקרו ובהקפאה.
לכן הם ממליצים לא להקפיא דברים במיכלי פלסטיק וגם לא לחמם במיקרו בפלסטיק וגם לא לעטוף בפלסטיק בזמן חימום במיקרו. במיוחד אסור לחמם דברים שיש בהם שומן בכלי פלסטיק במיקרו.
במקום זה יש לחמם בזכוכית ואם רוצים לכסות אז לשים על הכלי נייר מגבת.
לא לשים בקבוקי פלסטיק בהקפאה.
להעביר אוכל מוכן מהמגש פלסטיק לכלי מזכוכית לפני החימום במיקרו.
דיוקסין הוא חומר מסרטן ומשתחרר בחימום.
Cancer News from Johns Hopkins:
No plastic containers in micro.
No water bottles in freezer.
No plastic wrap in micro.
Johns Hopkins has recently sent this out in its newsletters. This
information is being circulated at Walter Reed Army Medical Center. Dioxin chemicals causes cancer, especially breast cancer. Dioxins are highly poisonous to the cells of our bodies. Don't freeze your plastic bottles with water in them as this releases dioxins from the plastic.
Recently, Dr. Edward Fujimoto, Wellness Program manager at Castle
Hospital, was on a TV program to explain this health hazard. He talked
about dioxins and how bad they are for us. He said that we should not
be heating our food in the microwave using plastic containers. This
applies to foods that contain fat. He said that the combination of fat,
high heat, and plastics releases dioxin into the food and ultimately
into the cells of the body.
Instead, he recommends using glass, Corning Ware, or ceramic containers for heating food. You get the same results, only without the dioxin.
So such things as TV dinners, instant ramen and soups, etc., should be
removed from the container and heated in something else. Paper isn't
bad but you don't know what is in the paper. It's just safer to use
tempered glass, Corning Ware, etc. He reminded us that a while ago some of the fast food restaurants moved away from the foam containers to paper. The dioxin problem is one of the reasons.
Also, he pointed out that Saran wrap is just as dangerous when placed
over foods to be cooked in the microwave. As the food is nuked, the
high heat causes poisonous toxins to actually melt out of the plastic
wrap and drip into the food. Cover food with a paper towel instead.
This is an article I believe you should forward to your family and
friends -- anyone who is important in your life!
תגובה אחת
Pingback: האם הקפאת בקבוקי מים מינרליים גורמת לסרטן? | מדע אחר
מדיניות פרסום תגובות באתר
שימו לב! אם תרצו לשלוח לי שמועה כדי שאבדוק אותה, התגובות הן לא המקום.
הקליקו כאן לדף צרו קשר