ההסבר:
לא נכון. עוד נסיון הפחדה מיותר. אגף הרוקחות במשרד הבריאות מאשר (על פי חוק) את התמרוקים המאושרים לשיווק בישראל. אם ברצונכם לדעת אם המצור שבשימושכם מאושר, תוכלו לבדוק זאת באתר משרד הבריאות - מאגר התמרוקים המאושרים לשיווק במדינת ישראל. אפשר לקרוא עוד (באנגלית) על האימייל המסויים הזה בדף הבא: Easily Lead. מלות מפתח נוספות: ליפסטיק - שפתון - שיפתוןהמקור:
(תרגמתי כתבה זו אשר נשלחה מקנדה)סמל מסחרי אינו בהכרח ערובה לטיב, ישנן פירמות שבמרכיבי השפתון שלהן כלולה עופרת. עופרת היא חומר כימי מסרטן. ככל שרמת העופרת במוצר גבוהה יותר כך באותו יחס יש סיכוי רב יותר שהמוצר מסרטן.
לידיעתך סימן זיהוי – ככל שהשפתון שמרחת שורד זמן רב יותר על שפתייך כן גבוהה בו יותר רמת העופרת. להלן שמות פירמות שמוצריהן מכילים עופרת:
1. Christian Dior
2. LANCOME
3. CLINIQUE
4. Y.S.L
5. ESTEE LAUDER
6. SHISEIDO
7. RED EARTH (Lip Gloss)
8. CHANEL (Lip Conditioner)
9. Market America-Motives lipstick
(לאחרונה לאחר פירסומי המחקר פירמה בשם RED EARTH הורידה מחירים באופן דרסטי מ- 67 $ ל- 9.90 $ מוצר זה מכיל עופרת...)
לאחר בדיקת השפתונים נמצא כי שפתונים מתוצרת Y.S.L מכילים יותר עופרת מהשאר.
להלן בדיקה שניתן לבצע לבד:
1. מרחי מעט שפתון על ידך.
2. קחי טבעת זהב בין 14K ל- 24K ושפשפי איתה את הקטע המרוח בשפתון.
3. אם הצבע ישתנה לשחור – הרי שהשפתון מכיל עופרת.
בבקשה, העבירי מיידע זה לכל ידידותייך.
רק מכיוון שמשהו מאושר לשיווק לא אומר בהכרח שהוא אכן בריא ולא מכיל חומרים מזיקים, ע"ע סיגריות.
לא אמורה להיות רשימת מרכיבים על הקופסה של השפתון? לא יותר פשוט, במקום להתחיל לעשות ניסויים באמצע החנות, פשוט לקרוא את רשימת המרכיבים?
טעות קשה של לא רלוונטי.
לצערי השפתונים כ-ן מכילים עופרת ובמיוחד זכור לשמצה איב סן לורן שנקנס
על כך שכמות העופרת בשפתונים שלו הייתה גבוהה משמעותית מהמותר.
להלן קישור לכתבה בעיתון הארץ בנושא על ממצאים של חוקרים מאוניברסיטת ברקלי בעניין מתכות כבדות בשפתונים: http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2011629
[תגובת חנן – אתה מגיב למכתב מלפני עשר שנים עם כתבה מימים אלה. בכתבה נכתב: "לעומת ארה”ב, באיחוד האירופי אסור השימוש במתכות מסוג עופרת, כרום וקדמיום במוצרי קוסמטיקה – ובשנה שעברה אומץ בישראל התקן האירופי למוצרי תמרוקים וקוסמטיקה, הכולל איסור זה. עם זאת, נכון לעכשיו, לא מתבצעות בישראל בדיקות שגרתיות על נוכחות מתכות במוצרי קוסמטיקה." ההמלצה שלי היא עדיין "לא להעביר"]