ההסבר:
המכתב הזה פורסם כאן לפני חמש שנים וכבר אז ההמלצה היתה לא להעביר.שוחחתי בטלפון עם גדעון גזית מבית חולים השרון והוא אמר לי שלא הוא הפיץ את המכתב - מישהו אחר הוסיף את שמו בתחתית המכתב ומאז הוא סובל מהטרדות.
המקור:
זאת הייתה תאונה מוזרה ביותר !אני נוהג לעשות זאת לעתים קרובות....אני חושב שלא אעשה זאת יותר !
לפני מס' ימים מישהו טען טלפון נייד. כאשר הטלפון הנטען צלצל - הוא ענה, מבלי לנתק את הטעינה.
לאחר מס' שניות, החשמל זרם לתוך הנייד והאדם הצעיר נזרק ארצה בחוזקה ובחבטה עצומה.
הוריו מיהרו לחדר ומצאו אותו מחוסר הכרה, פעימות לב חלשות ואצבעות שרופות..
הוא הוחש לבית החולים הקרוב - אך שם נקבע מותו.
טלפונים ניידים הם "המצאת המאה",
אך צריכים להיות מודעים לעובדה, שהם יכולים גם להיות מסוכנים מאד!
לעולם אל תשתמשו בטלפון הנייד כאשר הוא מחובר למטען חשמלי !!
העבירו הודעה זו לכל האנשים, אשר חייהם יקרים לכם!
גדעון גזית
מנהל אדמיניסטרטיבי
בית חולים השרון
הרבה מיילים מופצים ברשת על סכנת התחשמלות לכאורה כתוצאה מדיבור בסלולר כאשר הוא מחובר עדיין למטען. עד כמה שבחנתי את העניין בעיניים מקצועיות (אני פיזיקאי) הדבר לא יתכן עבור מטען תקין ואף מקולקל. לעיתים מצורפות לאזהרה תמונות.
אולם אין לזלזל באזהרה, מבחינת התמונות נראה שהתאונה שהתרחשה הנה אחרת – התפוצצות של הסוללה. דבר שיכול לסכן מאד את המשתמש, אפילו בחייו.
לכן – האזהרה נכונה, אך הפרשנות אינה נכונה. יש לוודא כי הסוללה תקינה ואינה נפוחה או דולפת ואין עליה משקעים מסוג כלשהו. ובכל מקרה, הדבר נדיר אך יתכן, ולכן מי שרוצה להמנע מהסיכון עדיף לו לא לשוחח בטלפון, במיוחד אם הוא ישן, כאשר הוא מחובר למטען.
כמי שמתמצא מעט בנושא מצברים, אכן יש מידה של סכנה בפריקת סוללה (שימוש במכשיר) תוך כדי טעינה. הדבר מגדיל את הסיכוי לפיצוץ הסוללה.
בקשר למכתב על התחשמלות בעת קיום שיחה בטלפון סלולארי בעת שהוא בטעינה. (גדעון גזית)
ראשית ברור מסגנון המכתב המלודרמתי ומכך שמר גדעון גזית מודיע שמאן דהו שרבב את שמו אין להעביר ההודעה.
לעצם הענין עצמו
כאדם בעל ניסיון בתחום הרלוונטי הענין הוא כך שמקרה שכזה יכול להתרחש אך הסיכוי לכך עם מטען תיקני ומקורי של היצרן ושתואם למכשיר הינו קלוש כמו פגיעת ברק אם כי לא נשלל לחלוטין.
לפני שאני מותקף על כל מיני קולגות להלן ההסבר המדעי טכנולוגי.
המטענים שיש כיום הינם מטענים המנמיכים את מתח רשת החשמל הביתית שהינו מתח מסוכן (ואגב אני יודע שהזרם הורג ולא המתח)
בקיצור שיטת הנמכת המתח הביתי המסוכן הינה באמצעות רכיבים אלקטרוניים ובצימוד ישיר לרשת החשמל החיצונית , זאת בניגוד למטענים שהיו בעבר ושכללו שנאי שתפקידו היה להנמיך את מתח הרשת הביתית למתח נמוך במוצא על ידי השראה של שדה מגנטי (שנאי) (או טרנספורמטור בלעז) והחשוב מכל ללא צימוד ישיר כלומר אין חיבור חשמלי פיזי בין יציאת המטען או הספק לקווי הכניסה של נכנס מתח הרשת הביתית .לא מיצרים מטענים בשיטת ההשנאה מסיבות גודל משקל ומסחר שהרי אין סיכוי היה למכור מטען בגודל קופסת סיגריות לעומת מטען המכונה גם מטען ספק ממותג שהינו בגודל קופסת גפרורים .בנוסף נכנס גם השיקול של הכדאיות והסיכוי שתהיה פריצת רכיב אלקטרוני במטען ממותג ליציאה , סיכוי כזה אפשרי ולהערכתי שאיננה מבוססת על מחקרים היא שהסיכוי שדבר כזה יתרחש קימת במטענים חלופיים לא מקוריים או במטענים שנרטבו (סכנת נפשות אמיתית).
במטענים של היצרנים המובילים אני מעריך שהם משתמשים ברכיבים בעלי אורך חיים גדול יחסית כך שקורה שבעל המטען משליכו לפח או לפינת הנוסטלגיה כי הוא כבר החליף את הסלולארי של בחדש וזה קורה לפני שרכיב אלקטרוני יפגע מיושן . בקיצור לחוששים ביותר נתקו את הסלולארי מהמטען לפני השיחה השתמשו רק במטעני יצרן מקוריים ויבשים.
חזר לרוץ ב2016…
בניגוד למכתבי שקר אחרים שמסתובבים שוב ושוב – זה בכל אופן לא יזיק אם אנשים יישמו את ההמלצה כאן…
ההתעסקות במי חתום על המכתב הזה, היא פספוס גדול
כתבה – http://www.geektime.co.il/woman-death-from-charged-iphone/
חזר לרוץ ב2017
קיבלתי עכשיו שוב
מעצבנים אנשים….
… וממשיך לרוץ ב-2019…
ממשיך לרוץ ב2011. אין סוף לטמטום