ההסבר:
להלן תגובת אסם: בתערובת הקמח לאפיית שמרים הכשרה לפסח אין פול – לא ברכיבי המוצר, לא בפס הייצור ולא בסביבת המפעל.למתעניינים, מתוך אתר האינטרנט של הכללית: G6PD) Glucose-6-phosphate dehydrogenase) הוא אנזים חשוב שמגן על תאי הדם האדומים. אנשים שסובלים ממחסור באנזים הזה אינם חשים בדרך כלל בתסמינים כלשהם, ובריאותם אינה נפגעת. אולם לעיתים הם עלולים לחוות "משברים המוליטיים", שבהם נגרם פירוק מואץ של כדוריות הדם האדומות, וכתוצאה מכך נגרמת אנמיה קשה ומסוכנת.
ישנם כמה גורמים שעלולים לגרום ל"משבר המוליטי" אצל מי שסובלים ממחסור ב־G6PD, ובהם אכילת פול, נטילת תרופות מסוימות ומחלות שונות שמלוות בחום.
בישראל שכיח המחסור ב־G6PD בקרב יוצאי עדות המזרח ובקרב האוכלוסייה הערבית. בקרב גברים שכיח המחסור באנזים יותר מאשר בקרב נשים.
אצל קרוב ל־30 אלף מתוך כ־4 מיליון לקוחות כללית (0.7%) אובחן מחסור ב־G6PD.
תודה רבה. פניתי אליכם היום בשאלה ופרסמתם את זה מהר! מעולה!
תודה על הטיפול המהיר!!!
חג פסח שמח!!!
אני פניתי לאסם מסתבר שזה לא נכון…
אפיתי לחמניות מקמח שמרים כשר לפסח יש לי אלרגיה חזקה לפול וגם לנכדתי בת השלוש וחצי
האם יש סכנת פול בקמח הבנתי שגם בקמח תופח יש סכנת פול .בבקשה אם אפשר תגובה .
אודה לכם מאד .
ויקי סידי