ההסבר:
שוחחתי על העניין עם אבי האינסטלטור שלי. הוא אמר לי שעל פי חוק חייבים להתקין על הדודים פורק לחץ שאמור לפעול במקרה שמצטבר קיטור במערכת. הבעיה היא שלפעמים הצנרת ישנה ובלויה ולכן חיבורים או צינורות מתבקעים לפני שפורק הלחץ נכנס לפעולה. כמו כן, הוא אמר לי שקיים מתקן שנקרא "מערבל מים" שמכניס מים קרים למערכת כדי לשמור על טמפרטורה סבירה. הבעיה היא שהמערבלים האלה מחזיקים שלוש עד שש שנים. המסקנה שלי מהשיחה עם האינסטלטור שלי שאם אתם חוששים ממצב צנרת המים שלכם, כדאי לשלם לאינסטלטור שיסתכל וימליץ במה כדאי לטפל, לפני שיקרה נזק יותר יקר.המקור:
בימים חמים ולוהטים אלה מומלץ לפתוח את ברזי המים החמים , דווקא, בבתים; במטבחים, במקלחות , לצורך שחרור הקיטור המצטבר בתוך הדוודים.הצטברות קיטור מסוכנת ויכולה לגרום לפיצוץ דוודים, וגם אם לא מגיעים לכך אדי הקיטור יכולים לגרום לסדקים בדוד השמש - ולקיצור תוחלת החיים של הדוד.
אז ככל שתשתמשו יותר במים החמים של דוד השמש כן ייטב.
נא העבירו לכל חבריכם. יום טוב
במצב תקין הלחץ בדוד מוגבל על ידי הפורק ל 8 אטמוספרות. עליית הלחץ בדוד נגרמת כתוצאה מהתפשטות המים בחימום והפורק מטפטף כדי לשחרר את עודף הלחץ.
בגלל שהמים בדוד נמצאים בלחץ הם לא הופכים לקיטור ב 100 מעלות אלא בערך ב 176 מעלות, זה יכול לקרות למשל אם התרמוסטט התקלקל ושוכחים את הדוד דולק למשך מספר שעות.
סיבה נפוצה לפיצוץ היא שבמקרים רבים צינור המים החמים עשוי מפלסטיק והוא עמיד עד טמפרטורה של 90 מעלות, הצינור מתפוצץ אם זורמים בו מים בטמפרטורה גבוהה יותר. התקנת מערבל, כמו שאמר האינסטלטור של חנן, תמנע את זה כל עוד המערבל תקין. מומלץ להשתמש בטיימר/שעון שבת כדי שהדוד לא יישכח דולק.
אם הטרמוסטט (בקר הטמפרטורה) מכוון לטמפרטורה גבוהה מדי או מקולקל עלול להיווצר קיטור
ואז צריך לכוון או להחליף אותו.
כל כך פשוט.
אני הייתי מדרג את המייל הזה כלא להעביר כי מי שצריך לפרוק את הלחץ העודף הוא שסתום הבטחון ולא אנחנו.