נהניתם מהאתר? האתר הועיל לכם ותרצו לתרום?

לכל התכנים באתר בנושא נגיף הקורונה

הנך כאן: דף הבית / המלצה - אפשר להעביר / הנחיות לציבור למניעת תחלואה בשפעת העופות

הנחיות לציבור למניעת תחלואה בשפעת העופות (המלצה - אפשר להעביר)

ההסבר:

אין לי סיבה לפקפק בכך שזה מכתב רשמי. הפורמאט תקין וההנחיות הרשומות בו תואמות את המידע המופיע באתר שפעת העופות של משרד הבריאות.

המקור:

א. כללים לקנית בשר עוף, הודו וביצים:

• יש לקנות מוצרים אלה רק בעסק בעל רשיון עסק תקף. ניתן לבקש מבעל העסק לראות את הרשיון.
• יש לקנות רק מוצרים בפיקוח וטרינרי .

ב. כללי היגיינה לטיפול והכנת מזון:

• יש להקפיד על רחיצת ידיים לפני ואחרי הטיפול במזון.
• יש להקפיד על הפרדה בין משטחי עבודה וכלים בהכנת מזון גולמי (לא מבושל) ומוכן(מבושל).
• יש להקפיד על נקיון משטחים וכלים לפני ואחרי הטיפול במזון.

ג. בישול והכנה של עוף, הודו וביצים:
הסבר:
1. בישול מלא המבטיח טמפרטורה שמעל 70 מעלות צלזיוס בכל חלקי המוצר, יגרום להפסקת פעילות הוירוס.
2. וירוס זה אינו נהרס בקירור במקרר או בהקפאה, לכן יש להקפיד לא לאכול מוצרים אלו במצב שלא עבר בישול מלא.
3. אין הוכחות מדעיות המראות שאנשים נפגעו בוירוס שפעת העופות כתוצאה מצריכת מוצרי עוף, הודו וביצים שבושלו כראוי.

ב. ביצוע הבישול וההכנה:
• יש להבטיח שלא נשאר באף חלק של הבשר צבע ורוד
• יש לבשל ביצים כך שחלמון וחלבון הביצה יהיו במצב מוצק. כלומר, מותרת אכילת ביצה קשה או חביתה שטוגנה היטב משני הצדדים. אסורה אכילת ביצים רכות, ביצת עין, ביצה מקושקשת.
• אין להשתמש בביצים במאכלים בהם הביצים אינן עוברות בישול מלא.

מדיניות פרסום תגובות באתר

  • מטרות התגובות באתר: להוסיף מידע להסבר, להסכים או לחלוק על המידע שבהסבר או בהמלצה.
  • אם ברצונכם להתלונן על האובייקטיביות של האתר, קראו קודם את הדף אתר זה אינו אובייקטיבי
  • התגובות מתפרסמות רק לאחר אישור
  • אין הבטחה שהתגובות יאושרו
  • ישנה אפשרות שתגובות יעברו עריכה לפני הפרסום
  • התגובות צריכות להיות קשורות למכתב או להסבר
  • לא יתפרסמו תגובות שאינן מכבדות את כותבי התגובות ואת הקוראים.

שימו לב! אם תרצו לשלוח לי שמועה כדי שאבדוק אותה, התגובות הן לא המקום.

הקליקו כאן לדף צרו קשר

מה יש לך לתרום?

כתובת הדואל שלך לא תוצג. שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top