נהניתם מהאתר? האתר הועיל לכם ותרצו לתרום?

לכל התכנים באתר בנושא נגיף הקורונה

הנך כאן: דף הבית / המלצה - לא להעביר / בנקניקיות יש הכל חוץ מבשר

בנקניקיות יש הכל חוץ מבשר (המלצה - לא להעביר)

ההסבר:

דיברתי בטלפון עם יוסי כספי, מהנדס המזון של טיב - טירת צבי. הוא אמר לי כמה דברים:
א. לנקניקיות שלהם נכנס רק בשר. על הבשר יש עור. במידה ונשארו נוצות קטנות על העור, גם הן עלולות להכנס לנקניקיות.
ב. בקשר לבדיקה של אובייקטיבי. אין דבר כזה "תקן עצמי". או שזה תקן מוכר או שזה לא תקן.
ג. נוסף לכך, באתר המפעל מצויין שהם קיבלו רשיונות של - U.S.D.A שרותי הבריאות האמריקאיים, וכן שרות הבריאות של השוק האירופאי המשותף.
ועוד שתי הערות:
א. אם אתם מאמינים למכתב הזה שימו לב גם למכתב על צבעי המאכל המסרטנים.
ב. אין לי שום סיבה מסחרית להגן על מפעל הבשר של טירת צבי

המקור:

שנים שלא הכנסתי נקניקיות הביתה. בסוף נשברתי. מאחורי הגב שלי, אמא של נ. הייתה נותנת לילדים נקניקיות. אמרתי ראבאק, מה יכול כבר להיות, שיאכלו.
למה לא הכנסתי?
א. אף פעם לא אהבתי את זה. זה אוכל של "מרקם" (למי שזוכר את ה"דיון" שהיה לי פעם עם מריוס על ההמבורגרים של מקדונלדס, שלא חשוב מה יש בהם, העיקר המרקם).
ב. בזמנו, היה איתי במילואים אחד שעבד בזוגלובק. הוא אמר לי, ואני מצטט בערך, מהזכרון:
"ש., לא תאמין מה מכניסים בנקניקיות - הכל הולך, נוצות, עצמות, שומן, עור, שאריות, סחוס, מקורים, ציפורניים של תרנגולות שחיו בבוץ - כל מה שמצליח להיטחן במכונה, נכנס לנקניקיות. בנוסף, מכניסים לשם חומרי טעם וריח, חומרים סופחי נוזלים, ומים. הרוב מים שנפסגו בחומרים סופחי הנוזלים. ותגיד תודה שהרוב מים, כי אם לא מים היו מכניסים שם עוד מקורים וציפורניים".
וואללה, הקאתי. בחיים לא אהבתי נקניקיות, אבל אחרי שהוא סיפר לנו את זה, פלוגה שלמה חזרה הביתה ואף אחד לא נגע בנקניקיות.
רק תחשבו על זה כך - כשאתם הולכים לסופר/לקצב, ואומרים לו תן לי את העוף הזה, מפורק לחלקים. הוא שוקל את העוף לפני, מוציא מהמשקל חשבון, ואז מתחיל לעבוד. עבד, עבד, עבד, חתך וחתך, ועשה שתי ערימות.
אחת - כרעיים, שניצלים, פולקע - הכניס לכם בשקית, הדביק עליה את החשבון, והלכתם לקופה.
את השניה הוא זורק לפח הזבל.
מהערימה השניה - מזו מכינים את הנקניקיות, ומוסיפים גם חומרים כימיים ומים.
יותר טוב תתרחקו מהזבל הזה.
הנה מה שא. שלחה לי (תודה חמודה, תליתי את זה במטבח, שהילדים יקראו):
טיב טירת צבי - חלקי נוצות בנקניקיות
אובייקטיבי™ ביצע בדיקת מעבדה בהתבסס על תקן עצמי/אמריקני מתקדם המחקה את פעולת מיצי הקיבה, במטרה לבדוק את אמיתות הרכב הבשר ולבודד שאריות טחונות בלתי רצויות. בדגימה של 25 גרם נקניקיות עוף של טיב טירת צבי, נצפו 12 חלקיקי נוצה: 7 חלקיקי נוצה גדולים (6-7 מ"מ) ו-5 חלקיקי נוצה קטנים (3-4 מ"מ).
כמו כן נמצאו שאריות רקמה וכמות צבע אדום בשומן פחותה יחסית לאחרים. בנוסף, בטיב טירת צבי רמת החלבון הנמוכה ביותר, רמת השומן גבוהה יחסית (12%) וכמות חומר בלתי נאכל כפולה מזו שנמצאה במוצר המקביל של זוגלובק.
נבדקו: טיב טירת צבי, יחיעם, מוצרי עוף טוב וזוגלובק.
מקור: מעבדת אובייקטיבי

2 תגובות

  1. יפה ברזני

    לדעתי צריך להזהיר את הציבור על על מה שבאמת הם מכיניסים לפה..
    ישר כוח

  2. עוד קצת מידע.
    הסיפור התחיל מפרסום של חברה בשם "אובייקטיבי" שטענה שמצאה חלקיקי נוצה וציפורניים בנקניקיות זוגלובק וטירת צבי.
    http://www.news1.co.il/Archive/001-D-40171-00.html
    מהי חברת "אובייקטיבי"? מסתבר שהיא גוף פירסומי שמוכר את המחקרים ה"אובייקטיביים שלו" למרבה במחיר, ו/או גובה "דמי חסות" מחברות בכדי שלא יפרסם את הממצאים שלו:
    http://www.news1.co.il/showTalkBack.aspx?docId=40171&subjectId=1&talkBackId=299811
    החברה נתבעה ע"י מספר גורמים, ביניהם משרד התמ"ס:
    http://www.moital.gov.il/NR/exeres/1D15330E-BCE2-4AA7-B39C-4EEA6FFB9F52.htm
    בפסק הדין, החברה הורשעה בכל הסעיפים:
    http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/plili/private/ver_cadl.htm

    שורה תחתונה, לא היה ולא נברא.

מדיניות פרסום תגובות באתר

  • מטרות התגובות באתר: להוסיף מידע להסבר, להסכים או לחלוק על המידע שבהסבר או בהמלצה.
  • אם ברצונכם להתלונן על האובייקטיביות של האתר, קראו קודם את הדף אתר זה אינו אובייקטיבי
  • התגובות מתפרסמות רק לאחר אישור
  • אין הבטחה שהתגובות יאושרו
  • ישנה אפשרות שתגובות יעברו עריכה לפני הפרסום
  • התגובות צריכות להיות קשורות למכתב או להסבר
  • לא יתפרסמו תגובות שאינן מכבדות את כותבי התגובות ואת הקוראים.

שימו לב! אם תרצו לשלוח לי שמועה כדי שאבדוק אותה, התגובות הן לא המקום.

הקליקו כאן לדף צרו קשר

מה יש לך לתרום?

כתובת הדואל שלך לא תוצג. שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top